Αρχαιολογικά
Αθήνα | Ακρόπολη | Μουσεία

Εκδρομή στην Αθήνα με περιήγηση στον Ιερό βράχο της Ακρόπολης και επίσκεψη στο Μουσείο της Ακρόπολης που θεωρείται ένα από τα καλύτερα στον κόσμο. Στη σκιά του Ιερού Βράχου της Ακρόπολης η αρχαιότερη ίσως συνοικία της Ευρώπης, η Πλάκα, σας υποδέχεται στα στενά της σοκάκια και σας αποκαλύπτει τα μυστικά της, μόνο εάν είστε και εσείς πρόθυμοι να τα ανακαλύψετε.

Αρχαιολογικές περιηγήσεις

Δίπλα στον οικισμό των Βιλλίων δεσπόζουν τα τείχη των αρχαίων Αιγοσθένων, σημαντικό λιμάνι και οχυρό στον Κορινθιακό κόλπο, κέντρο της λατρείας του μάντη και θεραπευτή ήρωα Μελάμποδα. Το φρούριο των Αιγοσθένων χρονολογείται στον 4ο-3ο αιώνα π.Χ. και θεωρείται το καλύτερα διατηρούμενο αρχαίο κάστρο. Κοντά στην πύλη του βόρειου σκέλους, σώζονται τα θεμέλια πεντάκλιτης βασιλικής με ψηφιδωτό δάπεδο, του 5ου αιώνα μ.Χ. Στην Ακρόπολη σώζεται, εν μέρει, σειρά κελιών μοναστηριού των μεσαιωνικών χρόνων καθώς και εκκλησάκι της ίδιας εποχής, που λειτουργεί μέχρι σήμερα, αφιερωμένο στον Άγιο Γεώργιο

Επίσκεψη στην Ελευσίνα

Υπέροχη, παραλιακή βόλτα που θα ζήλευαν οι πλέον προβεβλημένοι αρχαιολογικοί χώροι. Η Ελευσίνα τα έχει όλα, είναι δίπλα, κι απολαμβάνει το προνόμιο να βρίσκεται στην Γη των Μυστηρίων. Ένας από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας, ο τόπος τέλεσης των θρυλικών Ελευσίνιων Μυστηρίων είναι ταυτόχρονα και ένας από τους πιο ενδιαφέροντες.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και το Αρχαιολογικό Μουσείο της Ελευσίνας, μέσα στον αρχαιολογικό χώρο.

Η εκδρομή μας ολοκληρώνεται με φαγητό σε ένα από τα παραθαλάσσια ταβερνάκια με φόντο τον Αργοσαρωνικό.

Μυκήνες - Επίδαυρος

Μια ολοήμερη εκδρομή στην Αργολίδα θα σας χαρίσει ξεχωριστές εικόνες και θα συνδυάσετε την Αρχαία με την Νέα Ιστορία της Ελλάδας. Ξεκινάτε από την επίσκεψη στο Ναύπλιο την γραφική πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδας τον 19ο αιώνα. Συνεχίζετε την εκδρομή σας στο Θέατρο της Επιδαύρου διάσημο παγκοσμίως για την εξαιρετική ακουστική του. Η εκδρομή ολοκληρώνεται με επίσκεψη στην περιοχή που βρίσκονται οι Μυκήνες με τα κυκλώπεια τείχη και το παλάτι του βασιλιά Αγαμέμνονα.

drast1drast2drast3drast1